Transnistria şi Găgăuzia

ÎN NEGOCIERILE CU MOLDOVA, TRANSNISTRIA TINDE „SĂ SOLUŢIONEZE, ÎN PRIMUL RÂND, PROBLEMELE OAMENILOR”

19 iunie, 2018

Obiectivul principal al Tiraspolului în negocierile cu Chişinăul este soluţionarea problemelor oamenilor. O declaraţie în acest sens a făcut ministrul de Externe al regiunii, Vitalii Ignatiev, într-un interviu oferit în ajun unui reporter al ziarului francez „Le Figaro”.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la presa transnistreană, Ignatiev a evidenţiat un anumit progres în procesul de negocieri realizat în ultimele luni în cadrul dialogului la nivelul grupurilor de experți, al reprezentanților politici și al Reuniunii permanente în formatul „5+2”.

„Importanța socială, umanitară și economică este o caracteristică fundamentală a tuturor acordurilor semnate. Scopul nostru este să soluţionăm problemele oamenilor, să nivelăm restricțiile, represiunile și sancțiunile aplicate cetățenilor Transnistriei”, a subliniat el.

În opinia sa, creșterea exporturilor transnistrene în Federația Rusă și țările UE „demonstrează în mod clar autosuficiența RMN”.

„Noi putem să trăim de sine stătător. Principala noastră cerință este să nu ni se creeze probleme și să nu fim încurcaţi să ne dezvoltăm. Transnistria îşi defineşte în mod deschis și destul de concret viziunea viitorului său. Din punct de vedere juridic, avem toate motivele de a pretinde la să fim un subiect juridic internațional deplin. De trei decenii luptăm pentru drepturile noastre și merităm recunoașterea internațională”, a spus el.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.