Transnistria şi Găgăuzia

CU SPRIJINUL GERMANIEI, LA RÎBNIŢA VA FI AMENAJAT UN TEREN DE SPORT

20 iunie, 2018

Cu sprijinul Guvernului federal al Germaniei, pe teritoriul gimnaziului din Rîbniţa va fi amenajat un teren de sport.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul administraţiei orăşeneşti, acest subiect a fost discutat la întrevederea şefului administraţiei, Veaceslav Frolov, cu Ambasadoarea Germaniei în Moldova, Julia Monar.

Ea a menționat că terenul va începe să funcționeze deja la începutul noului an școlar, iar echipamentele sportive instalate pe teren vor fi disponibile pentru toţi locuitorii orașului.

Pe viitor este planificată şi dezvoltarea unui proiect de promovare a limbii germane. Potrivit diplomatului, în acest scop, a fost stabilită o cooperare cu filiala locală a Universității Transnistrene, în special cu Catedra dec limbi germanice.

„În cadrul acestei cooperări, se oferă asistență referitor la dotarea cu echipamente didactice și metodologice, profesorii sunt invitaţi să participe la programul de schimb cultural DAAD (Serviciul German de Schimb Academic)”, a afirmat ea.

Ambasadoarea s-a interesat de rolul Germaniei în viața economică a regiunii, în special, de participarea părții germane în proiectele investiționale care se realizează pe teritoriul Transnistriei. De asemenea, în cadrul discuţiilor au fost abordate un şir de probleme care, în perspectivă, „ar putea fi soluționate cu ajutorul Germaniei”.

Veaceslav Frolov i-a mulțumit Juliei Monar pentru interesul manifestat pentru oraș, pentru cooperare productivă, susținere și dialog constructiv.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.06.20 14:11 Sergio
    Ce griaja au de noi, moldoveni, nemtii!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.