Transnistria şi Găgăuzia

ÎN MOLDOVA A FOST REŢINUT UN APROPIAT AL FOSTULUI PREŞEDINTE AL TRANSNISTRIEI, EVGHENII ŞEVCIUK

30 iulie, 2018

În cadrul unei operaţiuni speciale, sâmbătă în Moldova a fost reţinut un apropiat al fostului preşedinte al Transnistriei, Evghenii Şevciuk – fostul ministru de externe şi fostul preşedinte al Comitetului vamal, Ghenadii Kuzmiciov.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul organelor de drept, arestarea lui Kuzmiciov s-a făcut în coordonare cu reprezentanţii structurilor de forţă de la Tiraspol, care l-au anunţat de mult în căutare. Reţinerea s-a făcut în baza a şase dosare penale, intentate anul trecut pe numele lui Şevciuk.

Reţinerea a avut loc pe traseul Chișinău - Leușeni. În cadrul operaţiunii, un echipaj de poliție al Inspectoratului Național de Patrulare a oprit mașina în care se afla Kuzmiciov pentru a verifica actele. În momentul în care bărbatul a ieșit, un automobil de model SUV în care se aflau patru mascați s-a apropiat de mașina fostului șef de interne, au luat toate actele din mâinile polițiștilor, l-au urcat pe Kuzmiciov în maşina lor şi au plecat într-o direcţie necunoscută. În aceeaşi zi Kuzmiciov a fost transmis părţii transnistrene şi pus la închisoarea din satul Hlinoe, raionul Grigoriopol. El era dat în căutare în Transnistria pentru acuzaţia de contrabandă.

Anterior, în februarie 2017, după aceeaşi schemă, pe teritoriul Moldovei, în raionul Anenii Noi a fost reţinut fostul şef al administraţiei oraşului Bender, Iurii Ghervaziuk. El a fost acuzat de abuz în serviciu, (vânzare en gros de alcool produs la o fabrică din Bender). Ghervaziuk a fost condamnat la sfârșitul anului 2017 la zece ani de închisoare.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.07.30 17:11 Elena
    Poate el nici nu este vinovat?
  2. 2018.07.30 17:12 Lidia
    Kakoi upitannii na separatistschih harceah!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.