Transnistria şi Găgăuzia

MILITARII RUŞI DESFĂŞOARĂ ÎN TRANSNISTRIA JOCURILE MILITARE „OSTAŞUL COMUNITĂŢII-2018”

08 august, 2018

În această săptămână, la Tiraspol se desfăşoară jocurile militare „Ostaşul Comunităţii-2018”, la iniţiativa militarilor ruşi.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al Ministerului Apărării al FR, pentru titlul de cei mai buni în domeniul lor militare luptă șase echipe – reprezentanți ai structurilor de forţă din Transnistria și din Grupul Operativ al Trupelor Rusești (GOTR). Competițiile se desfășoară în campusul militar și la poligonul GOTR.

Jocurile militare se desfăşoară în mai multe etape, fiind organizate un șir de exerciții precum: „Aliniamentul lunetistului”, „Atacul lui Suvorov”, „Rezerva armatei” şi “Rembat”, în cadrul cărora este evaluată pregătirea fizică a militarilor. Lunetiştii se întrec şi la concursul “Biatlonul lunetiştilor”.

„Pe 8 și 9 august, la poligonul GOTR echipele îşi vor etala nivelul de pregătire profesională: la trageri şi în domeniul ingineriei, conducerea vehiculelor militare, posesia armelor moderne“, a declarat reprezentantul GOTR, căpitanul Alexei Kraşeninikov.

Competițiile sunt organizate pentru al doilea an la rând. Însă dacă anul trecut la jocuri au participat patru echipe, acum participă șase echipe transnistrene, inclusiv de la Ministerul Apărării, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Securității de Stat, Ministerul Justiției și Serviciul de Securitate. Concursul poate fi urmărit de toţi doritorii. Intrarea la poligonul GOTR este liberă.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.