Transnistria şi Găgăuzia

LIDERUL TRANSNISTREAN ŞI MINISTRUL DE EXTERNE AL REGIUNII AU DISCUTAT DESPRE PROCESUL DE NEGOCIERI CU MOLDOVA

16 august, 2018

Preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, şi şeful MAE al regiunii, Vitalii Ignatiev, au discutat miercuri, într-o şedinţă de lucru, despre procesul de negocieri cu Moldova.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul liderului de la Tiraspol, Ignatiev a spus că autorităţile transnistrene au îndeplinit toate condiţiile necesare pentru accesul fermierilor moldoveni la terenurile din raionul Dubăsari.

„Fermierii moldoveni au început să prelucreze 5,3 mii hectare, care au fost perfectate în baza autorizațiilor administrației Dubăsari. Problema terenurilor este la etapa de rezolvare. În primul rând, la nivelul părții moldovenești, pentru că există întrebări din partea fermierilor, proprietarilor și celor care iau în chirie terenurile”, a spus Ignatiev.

El a precizat că în ultimele săptămâni au avut loc mai multe şedinţe ale grupurilor de lucru în domeniul sănătății, al căror subiect principal a fost importul de medicamente și preparate veterinare.

„Evident, nu coincid un număr mare de medicamente importate în Transnistria și Moldova. Aceasta deoarece introducerea oricăror măsuri de control la punctul de control Cuciurgan ar putea avea consecințe ireparabile pentru asigurarea populației Transnistriei cu medicamente”, a declarat Ignatiev.

La şedinţă a fost abordat şi subiectul cauzelor penale motivate politic, deschide la Tiraspol şi Chişinău, fiind subliniată necesitatea de a le înceta şi de a face schimb cu listele respective.

„Deocamdată nu vedem vreun entuziasm din partea Moldovei, de aceea continuăm să facem ceea ce depinde de noi pentru soluţionarea acestei probleme. Aşteptăm acţiuni concrete din partea Chişinăului”, a spus Ignatiev.

Referindu-se la problema telecomunicaţiilor, şeful MAE al regiunii a menţionat că, în conformitate cu foaia de parcurs semnată în cadrul protocolului de la Roma, Moldova trebuie să identifice parametrii de distribuire a frecvenţelor, ceea ce este una dintre cele mai importante chestiuni în acest sens.

El a menţionat că actualmente nu se desfăşoară şedinţele grupurilor de experţi, deoarece reprezentanţii Moldovei nu sunt gata să dea un răspuns în cadrul foii de parcurs adoptate. Totodată, el a precizat că lucrările la nivel tehnic continuă.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.08.16 11:16 Svetlana
    Rusia in miniatiura - Krasnoselischii joaca rol lui Putin in Transnistria?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.