Transnistria şi Găgăuzia

MISIUNEA OSCE ŞI-A EXPRIMAT ÎNGRIJORAREA CU PRIVIRE LA EXERCIȚIILE MILITARE DESFĂȘURATE DE GOTR ÎN ZONA DE SECURITATE

16 august, 2018

Misiunea OSCE în Moldova și-a exprimat îngrijorarea cu privire la exercițiile militare desfășurate de către Grupul Operativ al Trupelor Ruse (GOTR) pe 14 și 15 august în Zona de Securitate.

Potrivit unui comunicat al OSCE, citat de INFOTAG, Misiunea q trimis o echipă în Zona de Securitate în timpul desfășurării exercițiilor, „însă echipa a fost obstrucționată să le monitorizeze pe deplin”. În conformitate cu Principiile de cooperare dintre Comisia Unificată de Control (CUC) și Misiunea OSCE în Moldova din 2004, Misiunea a împărtășit observațiile sale cu toate delegațiile din cadrul CUC prin intermediul canalelor stabilite.

Misiunea aminteşte că, potrivit Acordului privind principiile reglementării pașnice a conflictului armat în regiunea transnistreană a Republicii Moldova din 21 iulie 1992, exercițiile militare în Zona de Securitate trebuie să fie autorizate de către CUC, ceea ce nu a fost făcut în cazul de față.

Misiunea OSCE îndeamnă toate părțile implicate în îndeplinirea Acordului din 1992 privind principiile reglementării pașnice „să respecte pe deplin prevederile acestuia și regimul Zonei de Securitate, precum și deciziile și reglementările relevante ale CUC”, subliniind că „acest lucru este în interesul tuturor părților”.

În acest context, Misiunea OSCE a îndemnat toate părțile implicate în îndeplinirea Acordului din 1992 privind principiile reglementării pașnice să respecte pe deplin prevederile acestuia și regimul Zonei de Securitate, întrucât „acest lucru este în interesul tuturor părților”.

După cum a informat anterior INFOTAG, GOTR a desfășurat în Zona de Securitate, pe 14 și 15 august, exerciții militare cu forțarea râului Nistru, cu participarea echipelor de transportatori de armament blindat, vehicule blindate.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.08.16 12:46 Larisa
    Rusii fac ce vrei si nimeni nu poate sa opreste pe dinsii...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.