Transnistria şi Găgăuzia

PROFESORUL NIPON KIMITAKO MATSUZATO A VIZITAT TRANSNISTRIA DUPĂ O PAUZĂ DE ȘASE ANI

17 august, 2018

Directorul Centrului de Studii Slavone al Universității din Hokkaido (Sapporo), profesorul nipon, Kimitako Matsuzato, a fost în ajun în vizită la Tiraspol, pe care l-a vizitat ultima dată în 2012.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la site-ul MAE al autoproclamatei RMN, savantul este interesat de probleme de soluționare a conflictelor în spațiul postsovietic şi din acest motiv el a vizitat Transnistria de mai multe ori.

Ministrul de Externe al regiunii, Vitalii Ignatiev, i-a vorbit oaspetelui despre situația din procesul de negocieri și inițiativele Transnistriei, care, potrivit lui, „au permis formarea unei dinamici pozitive în dialog și concentrarea pe rezolvarea unui complex de probleme social-economice și umanitare”.

El a subliniat „avansarea importantă în domeniul atragerii investițiilor de peste hotare în Transnistria”.

Ignatiev i-a făcut drept cadou lui Kimitako Matsuzato cartea „Bazele politico-juridice ale recunoașterii internaționale a independenței RMN”.

Potrivit comunicatului, Kimitako Matsuzato i-a mulțumit ministrului „pentru comunicarea deschisă, menționând schimbările pozitive care s-au produs în republică de la ultima sa vizită”.

INFOTAG precizează: Profesorul nipon este redactor științific și unul dintre coautorii culegerii de articole „Transnistria în contextul macroregional de pe coasta Mării Negre”, editate în 2008.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.08.17 17:44 Nicolae
    Asa interes din partea savantul din Japonia este cam straniu oleaca.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.