Transnistria şi Găgăuzia

ÎNCEPÂND CU 1 SEPTEMBRIE, ÎN TRANSNISTRIA VOR FI ÎNMATRICULATE MIJLOACE DE TRANSPORT CU NUMERE NEUTRE

24 august, 2018

Începând cu 1 septembrie, mijloacele de transport din regiunea transnistreană vor fi înmatriculate cu numere neutre. Pentru început, eliberarea plăcuțelor se va realiza în regim de testare, în punctele de întegistrare a autovehiculelor din Tiraspol și Rîbnița.

Potrivit agenției INFOTAG, cu referire la Ministerul de Externe al autoproclamatei RMN, o decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței de lucru pentru dezvoltarea transportului auto și infrastructurii drumurilor, la care au participat și reprezentanții politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană Cristina Lesnic şi Vitalii Ignatiev. Ședința a avut loc la sediul Misiunii OSCE din Tiraspol.

Discuțiile participanților s-au axat pe procesul de implementare a prevederilor Deciziei protocolare „Privind accesul în traficul rutier internațional a mijloacelor de transport din regiunea transnistreană, care nu desfășoară activități comerciale” semnate la 24 aprilie 2018. De asemenea, subiectul-cheie de pe agendă a fost coordonarea tuturor acțiunilor ce urmează a fi realizate pentru a asigura buna funcționare a acestor subdiviziuni ale Agenției servicii publice.

Cristina Lesnic şi Vitalii Ignatiev au vizitat ambele locații unde vor fi deschise punctele menționate și au evaluat gradul de pregătire a acestora pentru desfășurarea procedurilor de lucru.

Participanții au subliniat importanța demarării activității acestor puncte de înmatriculare în termenul stabilit, pentru a asigura implementarea celor convenite la masa de negocieri, în vederea apropierii celor două maluri ale Nistrului.

INFOTAG precizează: Conform deciziei protocolare publicate de MAE al regiunii, mijloacele de transport din Transnistria vor putea participa în traficul internațional nu numai dacă vor avea numere neutre, dar şi dacă vor avea certificatul de înmatriculare a vehiculelor în oficiile comune de înregistrare de la Tiraspol și Rîbnița, precum și stickerul MD, plasat pe partea din spate a mașinii. Potrivit documentului, de mecanismul de înmatriculare a autoturismelor vor putea beneficia și „persoanele juridice cu adresa juridică în Transnistria, inclusiv cei care efectuează activități economice externe, cu excepția activităților comerciale de transport de pasageri”.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2018.08.24 12:42 David
    Ce abrubta numere noi dam la separatisti!
  2. 2018.08.24 17:43 Efim
    Inca un pas real spre integrarea Moldovei.
  3. 2018.08.24 17:47 Vlad
    Im eto nado, vse budut znati, cito oni iz Transnistrii...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.