Transnistria şi Găgăuzia

REPREZENTANŢII RUSIEI ŞI TRANSNISTRIEI PLEDEAZĂ PENTRU DESFĂŞURAREA ÎNTÂLNIRILOR „5+2” ÎN MOD SISTEMIC ŞI REGULAT

14 septembrie, 2018

Potențialul Reuniunii permanente în formatul „5+2” trebuie să fie pe deplin utilizat, iar întrevederile trebuie organizate „în mod sistematic și regulat”. Această opinie a fost exprimată joi de ministrul afacerilor externe al autoproclamatei RMN, Vitalii Ignatiev, și Ambasadorul cu misiuni speciale al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Gubarev, care au discutat perspectivele de desfășurare a următoarei reuniuni „5+2”.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul MAE al regiunii, la discuţii au mai participat şeful adjunct al Departamentul doi al ţărilor CSI al MAE rus, Vitalii Treapiţin, și ambasadorul special, cu rang de viceministru al afacerilor externe al Transnistriei, Ruslan Slobodeniuk.

În cadrul discuției a avut loc „un schimb detaliat de opinii privind aspectele actuale ale situației în procesul de negocieri dintre Transnistria și Moldova, cu accent pe realizarea acordurilor la care au ajuns părțile”. O atenție deosebită a fost acordată funcționării mecanismului de participare a transportului auto transnistrean la traficul rutier internațional.

Totodată, a fost discutată „o gamă largă de aspecte ale interacțiunii bilaterale ruso-transnistrene în diferite domenii”. Interlocutorii au convenit să mențină „intensitatea contactelor în toate domeniile actuale ale activităţii comune”.

După cum a informat anterior INFOTAG, reprezentantul special al președintelui în exerciţiu al OSCE, Franco Frattini, a declarat luni, la finele vizitei la Chișinău și Tiraspol, că următoarea rundă de negocieri în problema transnistreană în formatul „5+2“ va avea loc „numai cu condiţia obținerii unor rezultate semnificative în dialogul dintre părți”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.09.14 11:15 David
    Ei tot timp aveau pozitia comuna.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.