Transnistria şi Găgăuzia

VICEPREMIERUL MOLDOVEI ŞI SECRETARUL CONSILIULUI DE SECURITATE AL UCRAINEI AU DISCUTAT DESPRE REGLEMENTAREA TRANSNISTREANĂ

20 septembrie, 2018

Vicepremierul Moldovei pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, și secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Alexandr Turcinov, au discutat problemele reglementării transnistrene. Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la presa ucraineană, în cadrul întrevederii de la Kiev au fost discutate și alte aspecte ale cooperării bilaterale.

Potrivit informaţiilor, în cadrul întrevederii, o atenție deosebită a fost acordată problemei organizării controlului desfăşurat de observatorii internaționali la depozitele de muniții din satul Colbasna din Transnistria. Depozitele se află la o distanţă de 1,5 km de frontiera ucraineană, fiind o amenințare la adresa securității pentru întreaga regiune.

„Federația Rusă a încălcat grav angajamentele asumate privind retragerea munițiilor şi armamentului de la bazele militare rusești, precum și a contingentul său militar dislocat ilegal acolo, care este centrul de destabilizare în regiune. Am sprijinit și vom sprijini Moldova, cu care urmăm aceeaşi cale de integrare europeană”, a subliniat Turcinov.

Cristina Lesnic a menționat că „Moldova este ataşată valorilor europene” și consideră Ucraina „un partener de încredere pe acest drum”.

„Acesta este motivul pentru care suntem interesați de intensificarea în continuare a cooperării cu Ucraina, inclusiv în materie de demilitarizare a Transnistriei și reintegrarea ulterioară cu Moldova”, a spus Lesnic.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.09.21 10:52 Svetlana
    Zimbetul ei costa mult!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.