Transnistria şi Găgăuzia

MINISTERUL APĂRĂRII AL TRANSNISTRIEI A RESPINS ZVONURILE DESPRE PRĂBUŞIREA UNUI ELICOPTER MILITAR

24 septembrie, 2018

Ministerul Apărării al autoproclamatei RM a respins zvonurile apărute în presă despre prăbuşirea unui elicopter militar în regiune.

Potrivit unui comunicat al instituţiei militare, citat de agenţia INFOTAG, este vorba de un accident produs „la 20 septembrie în timpul testării motoarelor și a grupurilor de putere ale elicopterului Mi-8T prin pornirea motoarelor și verificarea sistemelor”.

„Corpul elicopterului a fost deteriorat mecanic. Trei membri ai echipajului au primit leziuni minore. La fața locului, ei au primit îngrijirea medicală necesară”, se arată în comunicat.

Specialiștii săi împreună cu angajaţii Departamentului de investigații al Comitetului de anchetă verifică circumstanțele producerii accidentului. Printre cauzele posibile se numără „defecţiunea la transmisia şurubului de direcţie, care duce la pierderea stabilităţii şi manipularea elicopterului”.

Potrivit ministerului, se iau în mod regulat măsuri speciale de lansare și testare a motoarelor de elicopter, cu ajutorul cărora se verifică întreaga flotă de aeronave. Scopul principal al acestui eveniment este de a verifica performanța elicopterelor după o perioadă lungă de neutilizare. Tehnica este verificată vizual, majoritatea defectelor sunt detectate și eliminate pe loc.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2018.09.24 13:12 Vasile
    Ce tehnica veche, chind Rusia sa tremite in Transnistria ceva mai modern si mai nou?
  2. 2018.09.24 13:19 Ivan
    I tacaea ruhleadi eshe letaet?
  3. 2018.09.24 13:20 Stanislav
    Asa tehnica trebue sa fie dusa la MMZ, expluatarea ei da numai pagube...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.