Transnistria şi Găgăuzia

UN DIPLOMAT RUS SUSŢINE CĂ ÎN PROCESUL DE NEGOCIERI PRIVIND TRANSNISTRIA EXISTĂ ŞI ANUMITE PROBLEME

03 octombrie, 2018

În procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană se vede o dinamică, dar există și anumite probleme. Această opinie a fost exprimată de însărcinatul cu afaceri al MAE al Rusiei, reprezentantul Rusiei în procesul de negocieri, Serghei Gubarev, în urma vizitei efectuate la Chișinău și Tiraspol.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul preşedintelui autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, diplomatul a menționat la întrevederea din ajun cu liderul de la Tiraspol că nu totul este atât de bine pe cât pare pe hârtie.

„Informațiile obținute în cadrul consultărilor cu colegii transnistreni și cu reprezentanții Republicii Moldova au ajutat la formarea unei imagini cuprinzătoare a situației actuale în procesul de negocieri”, a spus el.

Potrivit lui, “este necesar să înțelegem modul și încotro ne îndreptăm”.

La rândul său, Krasnoselski consideră că „e timpul pentru a discuta situația din procesul de negocieri în formatul „5+2” – dialogul actual al grupurilor de lucru, precum și implementarea acordurilor semnate între Transnistria şi Moldova”.

„Procesul este în curs de desfășurare, multe se îndeplinesc, însă există nuanțe semnificative, care trebuie discutate, ca, prin eforturi comune, să putem merge înainte”, a spus el.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.