Transnistria şi Găgăuzia

ÎN TRANSNISTRIA A ÎNCEPUT CEA DE-A ŞASEA EDIŢIE A FORUMULUI ECONOMIC INVESTIŢIONAL INTERNAŢIONAL

11 octombrie, 2018

Joi, la Tiraspol şi-a început lucrările cea de-a şasea ediţie a Forumului economic investiţional internaţional din Transnistria.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul oficial al forumului, la eveniment participă peste 600 de oaspeţi din 15 țări, inclusiv din India, China, Italia, Polonia, România, Austria, Germania, Marea Britanie, Estonia, Rusia, Ucraina.

Printre participanți se numără reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie a Federației Ruse, ai Consiliului pentru Dezvoltarea Comerțului Exterior și Relațiilor Economice Internaționale, Agenției pentru Cooperare Economică Est-Vest (Germania), ai companiei germane de consultanță „Berlin Economics”, ai companiei de experţi „Somanex”, ai Institutului pentru creștere economică și forme juridice (IGROW, SUA), ai Agenția pentru Cooperare Internațională din Germania (GIZ), ai Asociației Blockchain, BitcoinBazis (China).

Tema principală a forumului va fi atragerea investițiilor. Guvernul regiunii are deja la examinare 18 proiecte de investiții, în special în domeniul agriculturii, industriei alimentare și chimice, în farmaceutică. Două proiecte sunt planificate a fi semnate în timpul evenimentului.

Programul primei zile a forumului a fost deschis printr-un mic dejun de afaceri cu președintele guvernului transnistrean, Alexandr Martînov, în cadrul căruia se planifică să se discute într-o atmosferă informală „cum se desfăşoară dialogul între stat şi business, ce împiedică atingerea unui echilibru în interesele celor doua părţi şi cu poate deveni şi mai favorabil climatul de afaceri în Transnistria”.

Premierul transnistrean a spus că „toți pașii întreprinși în acest an și în anul trecut în întâmpinarea businessului arată că Transnistria este un partener deschis și de încredere pentru investitori”.

„Astăzi putem vorbi despre stabilitatea garanțiilor oferite de stat, despre disponibilitatea autorităților de a discuta cu oamenii de afaceri orice probleme, despre parteneriatul dintre business și autorităţi”, a subliniat el.

Participanții vor vorbi despre condițiile create în regiune pentru a atrage potențialii investitori și ce măsuri de susţinere sunt planificate pentru întreprinderile existente care investesc în modernizarea și redotarea tehnică a unităţilor de producere, precum și ce să aștepte investitorii și businessul de la politica fiscală planificată.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.