Transnistria şi Găgăuzia

LIDERUL PAS CONSIDERĂ CĂ UNICA ŞANSĂ PENTRU PDM DE A SE MENŢINE LA GUVERNARE ESTE FALSIFICAREA ALEGERILOR

12 octombrie, 2018

Unica șansă pentru Partidul Democrat la viitoarele alegeri este falsificarea rezultatelor acestora, consideră președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu.

Potrivit agenţiei INFOTAG, vineri, la Bucureşti, la dezbaterea „Republica Moldova azi – integrare europeană între speranțe și dezamăgiri”, ea a menţionat că „evoluția evenimentelor din Moldova cu greu poate fi pronosticată, deoarece guvernarea actuală are posibilitatea să interpreteze legislaţia cum vrea, să utilizeze resurse financiare și administrative enorme pentru a-și atinge propriile scopuri”.

„Datorită șantajului și banilor, Partidul Democrat a reușit să obțină majoritatea în parlamentul republicii, să-şi subordoneze sistemul justiţiei. Dar, în ciuda capacităților sale, Partidul Democrat a devenit o forță politică cu cea mai mare nepopularitate în țară. De aceea, PDM și președintele său, Vlad Plahotniuc, vor face tot posibilul pentru a rămâne la putere. Cu sprijinul societăţii, care se exprimă în doar câteva procente, democrații vor putea ajunge în Parlament numai prin falsificarea rezultatelor alegerilor și prin parteneriat cu Partidul Socialiștilor”, consideră politicianul de opoziție.

Potrivit ei, „pregătirile pentru formarea viitoarei alianțe a PDM-PSRM au început deja”.

„Cooperarea celor două partide este demonstrată de fapte: democrații au susținut candidatura lui Igor Dodon la alegerile prezidențiale din 2016; împreună cu socialiștii au aprobat sistemul electoral mixt, în pofida opiniei publice și recomandărilor instituțiilor europene. Trebuie remarcat faptul că, dacă partidele proeuropene de opoziție din Republica Moldova sunt supuse atacurilor și presiunii, atunci pentru PSRM au fost create condiții confortabile pentru pregătirea de alegeri. PDM-ul a stabilit un contact cu PSRM, care se bucură de o anumită susţine din partea cetățenilor, care s-au dezamăgit de autoritățile moldovenești care s-au declarat a fi forțe proeuropene”, a spus Sandu.

Ea a menționat că „PDM continuă politica de discreditare a ideilor europene, jucând astfel după placul Kremlinului”.

„Regimul de guvernământ intenționează la modul serios să transforme Moldova într-o zonă tenebră, unde va determina regulile jocului și va ţine totul sub control absolut”, a spus Sandu.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.10.13 12:48 David
    Dna Sandu ghindeste foarte si foarte primitiv - daca ea nu sa chistiga alegerile pe 24 februarie, atunci ei sa fie falisificat. Este o pozitia gresita.
  2. 2018.10.13 12:50 Stanislav
    Ne mogu scazati pocemu, no Sandu vse vereat, ei prosto hocetsea veriti i vse tut!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.