Transnistria şi Găgăuzia

VICEPREMIERUL A DISCUTAT ACTIVITATEA GRUPURILOR DE LUCRU CU CONDUCĂTORII LOR

23 octombrie, 2018

Activitatea grupurilor de lucru sectoriale care poartă discuțiile dintre Chișinău și Tiraspol pe problematica transnistreană a fost discutată de viceprim-ministrul pentru reintegrare, Cristina Lesnic, cu conducătorii grupurilor.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la Biroul Politici de Reintegrare, conducătorii grupurilor de lucru au prezentat situația la zi și au punctat pașii următori pe domeniile de responsabilitate.

În particular, a fost examinată realizarea prevederilor deciziilor protocolare semnate anterior, în domeniile: telecomunicațiilor, apostilei, accederii autovehiculelor transnistrene cu numere de înmatriculare neutre în traficul rutier internațional, funcționării școlilor cu predare în limba română din stânga Nistrului, asigurării liberii circulații.

Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a pus accent pe comunicarea strategică și operațională eficientă, informarea despre incidentele sau dificultățile apărute, prestația profesională la toate nivelurile și informarea Biroului politici de reintegrare despre eventualele riscuri.

Ea a spus că astfel de ședințe sunt foarte utile în vederea schimbului de informații și formulării propunerilor relevante, care pot asigura consistența dialogului în beneficiul populației de pe ambele maluri ale Nistrului.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.