Transnistria şi Găgăuzia

ANTRENORII CÂȘTIGĂTORILOR LA COMPETIȚIILE SPORTIVE AR PUTEA BENEFICIA DE O PENSIE SPECIALĂ

16 noiembrie, 2018

Antrenorii care i-au pregătit pe câștigătorii competițiilor sportive internaționale ar putea beneficia de o pensie specială pentru merite. Aceasta prevede un proiect de lege care va fi examinat de Parlament săptămâna viitoare.

Potrivit agenției INFOTAG, deputatul Partidului Socialiștilor (PSRM), Vasile Bolea, a comunicat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că fracțiunea a propus astăzi pentru examinare mai multe proiecte sociale, pe care majoritatea parlamentară nu le-a dorit nici măcar să le includă pe ordinea de zi.

„Unul dintre proiecte de lege ar putea fi examinat săptămâna viitoare. Acesta ține de domeniul pensiilor antrenorilor care pregătesc sportivi profesioniști ai Moldovei”, a spus deputatul.

El a remarcat că sportivii cuceresc diverse medalii la olimpiade și concursuri internaționale, pentru ei legea prevede măsuri de protecție socială, dar statul a uitat de cei care antrenează copiii și face din ei sportivi de performanță.

„Pentru a sprijini antrenorii, încă în februarie am înregistrat un proiect de lege privind acordarea unei pensii pentru merite”, a subliniat Bolea.

El consideră că majoritatea de la guvernare copiază inițiativele opoziției, deoarece, recent, un proiect de lege similar a fost înregistrat în Parlament din partea deputaților din Partidul Democrat.

La ședința Parlamentului s-a decis ca inițiativa PSRM cu privire la pensii să nu fie inclusă pe ordinea de zi. Opoziția a fost rugată să aștepte până săptămâna viitoare, când Guvernul va trimite în Parlament decizia privind proiectul de lege similar și va fi posibil să fie combinat cu inițiativa legislativă a PSRM.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.11.16 10:14 Efim
    Pentru cineva asta o sa fie bine si frumos.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.