Transnistria şi Găgăuzia

REPREZENTANTUL OSCE SPERĂ CĂ PROBLEMELE VOR FI REGLEMENTATE ÎN TIMPUL PREŞEDINŢIEI SLOVACIEI ÎN OSCE

07 decembrie, 2018

Reprezentantul special al OSCE pentru Transnistria, Franco Frattini, speră că, în cadrul președinției Slovaciei în OSCE în anul 2019, „problemele rămase nerezolvate vor fi rezolvate prin eforturi comune”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat într-un interviu acordat agenţiei RIA Novosti, numind formatul „5+2” un „exemplu unic de negocieri eficiente în politica internațională modernă, cu participarea Federației Ruse, a SUA și Ucrainei”.

„Sunt mulțumit de metoda activităţii noastre (a președinției italiene în OSCE – „I.”) și sunt convins că Slovacia va continua să avanseze pe această cale”, a spus Frattini.

Potrivit lui, Rusia „a contribuit semnificativ la obținerea unor rezultate concrete în cadrul reglementării transnistrene”.

„Pe parcursul acestui an, m-am întâlnit de câteva ori cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, ultima oară la sfârșitul lunii noiembrie la Moscova. El m-a asigurat mereu că Rusia sprijină eforturile noastre și trebuie să spun că Rusia a cooperat într-adevăr cu noi în cel mai constructiv mod”, a recunoscut Frattini.

Drept exemplu el a menționat problema legată de participarea transportului auto înmatriculat în Transnistria în traficul rutier internațional.

„Soluția a fost găsită prin crearea plăcuțelor de înmatriculare speciale cu așa-numitul „statut neutru”. Însă numai după ce Moscova a declarat în mod clar „Suntem de acord cu acest proiect”, am reușit să ajungem la un acord şi cu Ucrainam, dar și cu cele două părți ale conflictului”, a declarat reprezentantul special al OSCE.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2018.12.08 09:54 Galina
    Nu atit de usor sa fie rezolvarea problemelor.
  2. 2018.12.09 14:32 Svetlana
    Bine ca intre noi este pace!
  3. 2018.12.09 14:34 Vsevolod
    Lidarii lla noi si la dinsii au business comun, este clar ca buna ziua!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.