Transnistria şi Găgăuzia

LA COMRAT A FOST VERNISATĂ O EXPOZIŢIE DEDICATĂ ÎMPLINIRII A 100 DE ANI DE LA PROCLAMAREA INDEPENDENŢEI CEHOSLOVACIEI

11 decembrie, 2018

În ajun, la Comrat a fost vernisată o expoziţie dedicată împlinirii a 100 de ani de la proclamarea independenţei Cehoslovaciei. La eveniment a participat conducerea autonomiei găgăuze şi Ambasadorul Slovaciei în RM, Dusan Dacho.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la presa regională, expoziția, pregătită de Ambasada Slovaciei, povestește despre istoria evenimentelor care au avut loc acum un secol.

Ambasadorul a menționat că pe harta politică modernă a lumii nu mai există un stat precum Cehoslovacia, dar fără proclamarea independenței sale, fără crearea acestui stat, nu ar exista nici statul slovac.

El a spus că „divorțul pașnic” al Cehiei și Slovaciei este un exemplu unic, ţările fiind astăzi buni vecini și cooperând în spațiul european comun.

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a vorbit despre participarea activă a Ambasadei Slovaciei la dezvoltarea socio-economică a autonomiei. Până la sfârșitul anului, va fi finalizat programul GAMCON pentru tineretul din autonomie, cu un buget în valoare de 850 mii euro. Programul este finanțat de UE și este coordonat de guvernul Slovaciei.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.12.11 14:08 David
    Vedeti cum infloreste Irina Vlah? Datorita lui Dodon si Greceanii.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.