Transnistria şi Găgăuzia

PREŞEDINTELE MOLDOVEI ŞI LIDERUL TRANSNISTRIEI INTENŢIONEAZĂ SĂ DISCUTE PROBLEMA RESTABILIRII COMUNICAŢIEI TELEFONICE

19 decembrie, 2018

Problema numărul 1 de pe ordinea de zi a întrevederii preşedintelui autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, cu Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, va fi evoluţia implementării înţelegerilor atinse în cadrul procesului de negocieri referitor la restabilirea comunicaţiei telefonice şi încetarea războiului telefonic îndelungat. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a declarat liderul transnistrean, în ajun, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a menţionat că în Transnistria activează compania „Interdnestrcom”, care asigură comunicații telefonice de bună calitate, internet, televiziune digitală.

„Dar din punctul de vedere al dreptului internațional, noi trebuie să fim stabili, trebuie să fim subiecţi ai acestui drept. Implementarea acestui moment e tergiversată. Am avut circa 30 de întâlniri ale grupurilor de lucru pe această temă, negociatorii moldoveni ne-au înțeles și, în final, am ajuns cu toții la concluzia că trebuie modificată legislaţia, pentru ca aceasta să ofere dreptul de a primi licență regională, ceea ce s-a făcut”, a spus Krasnoselski.

El și-a exprimat surprinderea față de poziția Partidului Socialiștilor din Moldova, a cărei fracțiune a părăsit sala de ședințe a parlamentului, încercând să împiedice adoptarea documentului.

Fiind întrebat despre sarcinile Ministerului Apărării al Transnistriei pentru anul viitor, el a menționat că eforturile vor fi îndreptate spre repararea infrastructurii, asigurarea suportului tehnic și modernizarea uniformelor.

„Acest lucru este foarte important. Armata noastră trebuie să aibă condiții adecvate, decente, trebuie să oferim tinerilor condiții bune de hrană și de trai, uniforme de calitate și o bună pregătire de luptă. Avansăm în această direcție pe etape. Nu vom trece la o armată exclusiv contractuală. Vom avea o armată mixtă. Aşa este corect”, a spus liderul de la Tiraspol.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.