Transnistria şi Găgăuzia

TRANSNISTRIA ESTE ÎNGRIJORATĂ DE INTENŢIA MOLDOVEI DE A SPORI MĂSURILE DE SECURITATE ÎN TIMPUL ALEGERILOR

08 februarie, 2019

Delegația transnistreană la Comisia Unificată de Control (CUC) și-a exprimat „îngrijorarea serioasă în legătură cu intenţia Moldovei de a introduce în Zona de Securitate (ZS) forțe și mijloace suplimentare pentru a asigura ordinea publică la alegerile din 24 februarie”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta se menționează într-o declaraţie a delegației, prezentată în ajun la şedinţa CUC.

În opinia autorilor, anterior nu au fost înregistrate încălcări grave ale ordinii publice în timpul alegerilor, de aceea introducerea planificată a forțelor și mijloacelor suplimentare ale Republicii Moldova în Zona de Securitate va deveni „un element de tensiune și complicare suplimentară a situației din zona de responsabilitate a Forțelor comune de menținere a păcii”.

Partea transnistreană „nu planifică să consolideze componenta cantitativă și calitativă a ofițerilor de miliţie în Zona de Securitate și va depune toate eforturile pentru a asigura ordinea pe teritoriile aflate sub controlul său”. De asemenea, delegaţia a cerut colegilor moldoveni „să se abțină de la acțiuni care ar putea destabiliza situația în Zona de Securitate”.

„În același timp, înțelegând situația actuală, propunem ca, în caz de extremă necesitate de a introduce forțe și mijloace suplimentare în ZS, aceste măsuri să fie desfăşurate numai după notificarea CUC și sub controlul observatorilor militari ai Forțelor comune de menținere a păcii, care trebuie să însoţească atât introducerea forțelor și mijloacelor suplimentare ale RM, cât și retragerea acestora din Zona de Securitate”, se arată în document.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.02.08 14:19 David
    Nu cred ca ei au temelii din partea noastra, ei fac asta special. Clar lucru.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.