Transnistria şi Găgăuzia

LIDERUL TRANSNISTREAN SALUTĂ INTRAREA TRUPELOR SOVIETICE ÎN AFGANISTAN ŞI PREZENŢA TRUPELOR RUSE ÎN SIRIA

14 februarie, 2019

Soldaţii internaționaliști sovietici „au venit în Afganistan nu cu război, dar cu pace, anume oamenii sovietici au construit acolo infrastructura: școli, spitale, drumuri, au redus terorismul și traficul de droguri. O declaraţie în acest sena a făcut președintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, în ajun, la Tiraspol, la reuniunea solemnă dedicată aniversării a 30-a de la retragerea trupelor sovietice din Afganistan.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul său, liderul transnistrean a spus că, dacă nu ar fi fost soldatul sovietic, în Afganistan ar fi venit mai devreme soldaţii NATO sau ISIS”.

„Războiul afgan a împărțit timpul în „înainte” și „după”. A împărțit oamenii în cei care au venit și cei care au rămas. Iar astăzi, Rusia, conştientizând din nou rolul său de putere geopolitică, își îndeplinește datoria internațională în Siria, apărând interesele Federației Ruse”, a spus el, subliniind că internaționaliștii războiului afgan „au început ceea ce Rusia continuă astăzi”.

Președintele Asociației locale a veteranilor războiului din Afganistan, Igor Buga, a menţionat că „evenimentele din Afganistan fac parte din războaiele inevitabile, deoarece la acel moment era imposibil să acționezi altfel”.

„Anii au arătat că nu am fost acolo în zadar. Timp de zece ani am ţinut între graniţele Afganistanului noul terorism internațional ce se năştea, circulaţia masivă a drogurilor pe teritoriul URSS. Specialiștii noștri sovietici au construit drumuri, fabrici și uzine. Doctorii noștri au relansat domeniul sănătății în Republica Democratică Afganistan, iar munca noastră pe acest meleag nu este uitată”, susţine el.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.