Transnistria şi Găgăuzia

EXPERŢII „BERLIN ECONOMICS” AU APRECIAT ACŢIUNILE AUTORITĂŢILOR TRANSNISTRENE DE ÎMBUNĂTĂŢIRE A CLIMATULUI INVESTIŢIONAL

14 februarie, 2019

Experții companiei germane de consultanță „Berlin Economics” apreciază pozitiv acțiunile guvernului autoproclamatei RMN „de îmbunătățire a climatului investițional al Transnistriei”.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul guvernului transnistrean, la întâlnirea cu premierul Alexandr Martînov ei au prezentat „un sumar al climatului investițional, care include opiniile investitorilor locali și străini” exprimate în cadrul forumului economic investițional, desfăşurat anul trecut la Tiraspol.

Specialiștii germani „au apreciat foile de parcurs, aprobate pentru simplificarea gestionării afacerilor”, menţionând în același timp că „accesul la resursele financiare ieftine este unul dintre punctele problematice”.

„Rezultatele cercetării noastre ne permit să concluzionăm că există oportunități de atragere a unor investiții suplimentare în Transnistria, dar pentru a utiliza acest potențial, trebuie aplicată o abordare ţintă, care să vizeze continuarea reformelor în domeniul climatului investițional”, a declarat reprezentantul companiei, Bjorn Vogler.

Potrivit „Berlin Economics”, guvernul regiunii ar trebui să atragă investitori în sectoare precum prelucrarea metalelor, prelucrarea producţiei agricole, industria alimentară, îmbrăcăminte și încălțăminte, componente și echipamente electrice.

Mai mult decât atât, „autorităţile regiunii trebuie să se concentreze asupra companiilor care deja desfășoară operațiuni în străinătate și se pot baza pe propria experiență investițională în economiile în tranziție”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.02.15 12:37 Aleftina
    Expertii fac bani, pacat ca separatistii nu intaleg asta.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.