Transnistria şi Găgăuzia

ADMINISTRAŢIA TRANSNISTRIEI RESPINGE AFIRMAŢIILE PRIVIND IMPLICAREA SA ÎN TRANSPORTAREA ALEGĂTORILOR

24 februarie, 2019

Administraţia Transnistriei respinge afirmaţiile privind implicarea sa în transportarea alegătorilor. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a declarat vicepreşedinta Sovietului Suprem al Transnistriei, Galina Antiufeeva.

„Transnistria are propriul parlament. Oficial noi nu participăm la alegerile din Moldova, nu am deschis secții de votare pe teritoriul nostru. Însă avem cetățeni care au pașapoarte moldovenești și au dreptul să aleagă Parlamentul țării vecine. Noi respectăm rugămintea conducerii Moldovei de a nu-i împiedica pe aceşti cetăţeni să participe la vot. În ceea ce privește acuzațiile de fraudă din partea unor partide moldovenești, autoritățile transnistrene nu au nimic de-a face cu asta”, a spus Antiufeeva.

Reprezentanții opoziției au postat fotografii și materiale video pe rețelele sociale, din care se poate observa că locuitorii din Transnistria sunt aduşi în mod organizat la secțiile de votare din Moldova cu autobuze destinate special pentru aceasta. Președintele Igor Dodon, la fel, și-a exprimat îngrijorarea că a fost organizată aducerea alegătorilor, iar pentru participarea la alegeri, locuitorilor Transnistriei li se plătesc 20 de dolari.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.02.25 10:22 Vladimir
    Ne Serif i ne DPM i PSRM vinovati - eto delali sami candidati.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.