Transnistria şi Găgăuzia

BANCA MONDIALĂ ESTE DISPUSĂ SĂ CONTRIBUIE LA SPORIREA TRANSPARENŢEI MEDIULUI DE AFACERI ÎN REGIUNEA TRANSNISTREANĂ

13 martie, 2019

Banca Mondială este dispusă să promoveze inițiativele menite să sporească transparența mediului de afaceri în raioanele de est ale Moldovei. Acest subiect a fost discutat marţi, la întrevederea șefului Biroului Politici de Reintegrare, Marian Gherman, cu directorul de țară al Băncii Mondiale, Anna Akhalkatsi, care a fost însoțită de un expert din cadrul Corporației Financiare Internaționale.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la serviciul de presă al Biroului, dialogul s-a concentrat pe experiența productivă a interacțiunii dintre Banca Mondială și autoritățile de profil ale Republicii Moldova în implementarea unor proiecte ce au contribuit la îmbunătățirea la nivel național a situației din sfera antreprenorială și la eficientizarea sau modernizarea unor servicii publice prestate în acest sens.

Referindu-se la posibilitatea implementării unor asemenea iniţiative în stânga Nistrului, Gherman a menţionat că „orice intenții de proiecte de acest gen trebuie să fie coordonate la toate etapele de implementare cu instituțiile competente ale Republicii Moldova și cu implicarea în proces a experților sectoriali”.

El a exprimat mulțumiri pentru buna conlucrare stabilită între Biroul Politici de Reintegrare și Banca Mondială, precum și a menţionat necesitatea menținerii unor contacte permanente, cu efectuarea schimbului de informații corespunzător și acordarea reciprocă a asistenței necesare.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.03.13 19:06 Faina
    Bine ca banca nu face obstacole pentru creditarea regiunii...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.