Transnistria şi Găgăuzia

LA ALEGERILE PARLAMENTARE, CONDUCEREA TRANSNISTRIEI A FĂCUT JOCUL PARTIDULUI DEMOCRAT – PREȘEDINTELE IGOR DODON

14 martie, 2019

La alegerile parlamentare, conducerea Transnistriei a făcut jocul Partidului Democrat, consideră Președintele Igor Dodon. Potrivit agenției INFOTAG, într-un interviu publicat joi în ziarul rus „Izvestia”, el a spus că înţelege motivele acestei poziţii.

„Sincer vorbind, în aceste alegeri ei (liderii Transnistriei – „I.”) au făcut jocul democraților și încearcă să atace Partidul Socialiştilor pentru a spulbera cumva critica internă posibilă pentru că au încercat să facă pe placul democraților de la Chișinău. Dar înțelegem perfect poziția lor. Nu avem de gând să o supunem criticii aspre și nici nu o vom face. În orice caz, nu avem altă opțiune decât să unim țara. Cu cât mai repede toată lumea va înțelege acest lucru, cu atât va fi mai bine atât pentru dreapta, cât și pentru stânga Nistrului”, a spus Dodon.

El a subliniat că realizarea acordurilor privind reglementarea transnistreană „este îngrădită de lipsa unei poziții comune în cadrul conducerii Moldovei”.

„Dacă se va reuşi formarea majorităţii parlamentare, atunci vom avea șansa istorică ca în următorii 2-3 ani să obținem progrese serioase. Atunci vom avea condiții reale pentru aceasta, când Președintele, speakerul Parlamentului și premierul vor vorbi de pe o poziție comună referitor la Transnistria. Acest lucru nu a fost până acum”, a menționat Președintele.

Potrivit lui, administrația transnistreană mizează pe faptul că „în Moldova va guverna o majoritate antirusească, pro-NATO”.

„Atunci le va fi mai ușor să solicite ajutor din partea Rusiei. Acum, conducerea Transnistriei are o astfel de poziție. De îndată ce Chișinăul va avea o guvernare promoldovenească, care pledează pentru relații de prietenie cu Rusia, acest lucru va deveni imediat neconvenabil pentru ei. Din acest motiv ei au susţinut forțele dispuse să acutizeze relaţiile cu Moscova. Dar sunt sigur că timpul va pune toate la locul lor”, a spus Dodon.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.03.14 14:23 Elena
    De ce conducerea da nu populatie, dl Dodon?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.