Transnistria şi Găgăuzia

​MIERCURI ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ PENTRU ALEGERILE BAŞCANULUI GĂGĂUZIEI

18 martie, 2019

Campania electorală pentru alegerile başcanului Găgăuziei începe miercuri, 20 martie, a anunţat, luni, în cadrul uni briefing la Comrat, preşedintele CEC a autonomiei, Ivan Comur.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a menţionat că începând cu această dată se pot depune documentele pentru înregistrarea candidaţilor la funcţia de şef al autonomiei.

„Înaintarea candidaților la funcţia de başcan începe cu 60 de zile și se încheie cu 30 de zile înainte de data alegerilor – 19 mai 2019. Dreptul de a înainta candidaţii la scrutin îl au partidele politice, organizațiile politice, blocurile electorale, cetăţenii Moldovei și grupurile de inițiativă ale cetățenilor care locuiesc permanent în Găgăuzia. Semnăturile în sprijinul candidaților sunt colectate atât în cazul înaintării candidaţilor independenţi, cât și în cazul înaintării candidaţilor din partea partidelor. Grupurile de inițiativă pentru înaintarea candidaților sunt formate din cel puțin 15 persoane și nu mai mult de 40 de persoane”, a spus Comur.

Pentru înregistrarea candidatului, grupul de inițiativă trebuie să prezinte CEC de la 1,5 mii până la 2 mii de semnături colectate în cel puțin o treime din unitățile administrative ale Găgăuziei.

„Agitaţia electorală este interzisă în ziua votării și în ziua precedentă votării. Adică, în legislația noastră există ziua tăcerii”, a menționat președintele CEC.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.