Transnistria şi Găgăuzia

LIDERUL DE LA TIRASPOL SALUTĂ EXCLUDEREA UMM DIN LISTA DE SANCŢIUNI A UCRAINEI

22 martie, 2019

Preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, este convins că măsurile restrictive introduse de către Ucraina în iunie 2018 faţă de Uzina Metalurgică Moldovenească (UMM) au fost nejustificate, iar excluderea întreprinderii din lista de sancţiuni a Ucrainei va duce la îmbunătățirea poziției industriei metalurgice a Transnistriei.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul liderului de la Tiraspol, comentând despre acest eveniment, el a spus că „uzina a ajuns sub aceste sancțiuni întâmplător, dar aceasta este geopolitică”.

„Numai în anul trecut, din cauza sancțiunilor impuse UMM, noi am pierdut 1,2% din PIB. Aceasta este o sumă foarte serioasă. Imediat după impunerea sancțiunilor, eu, în calitate de președinte, și Ministerul Afacerilor Externe al RMN am început să ne adresăm autorităților competente pentru a clarifica faptul că noi nu suntem subiectul acestor sancțiuni, așa cum s-a afirmat în decizia Consiliului de Securitate și Apărare Națională al Ucrainei și în decretul președintelui său, care a aprobat această decizie”, a spus Krasnoselski, care şi-a exprimat satisfacția că Transnistria „a fost auzită”.

Potrivit lui, datorită deciziei de ridicare a sancțiunilor, „producția va creşte și, cel mai important, vor exista perspective bune pentru o cooperare ulterioară cu Ucraina”.

După cum a informat anterior INFOTAG, în iunie 2018, Ucraina a introdus un şir de restricţii faţă de mai multe companii rusești. În acelaşi timp, în listă a fost inclusă şi Uzina Metalurgică Moldovenească, amplasată în oraşul Rîbniţa din regiunea transnistreană a Moldovei. Potrivit decretului preşedintelui Petro Poroşenko, „măsurile economice speciale și alte măsuri restrictive au fost introduse pentru o perioadă de trei ani sub formă de blocare a activelor, restricționarea operațiunilor comerciale, prevenirea retragerii capitalului din Ucraina, suspendarea executării angajamentelor economice și financiare, precum și interzicerea achizițiilor publice”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.03.22 11:14 Alexei
    Asta da materia porima pentru uzina, din pacate asta nu da vinzari la care are nevoe uzina metalurgica.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.