Transnistria şi Găgăuzia

​FORŢELE PARLAMENTARE DIN MOLDOVA VOR TREBUI SĂ FACĂ O COALIŢIE – LIDERUL DE LA TIRASPOL

25 martie, 2019

Cele trei forțe politice mari care au intrat în Parlamentul Moldovei sunt nevoite să formeze coaliție pentru a constitui Guvernul și pentru a evita noi alegeri. Această opinie a fost exprimată de președintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, pentru presa locală.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el consideră că partidele care au intrat în Parlament au comis anterior „o mare greșeală prin distrugerea podurilor înainte de alegeri”.

„Ei au trecut la persoană și acum le va fi foarte dificil să găsească compromisuri unii cu alţii. Trebuie să treacă peste sine, să încalce acorduri, promisiunile făcute cuiva și undeva. Iar alegerile noi nu sunt o opțiune. Să zicem că acestea vor avea loc în septembrie şi vor avea același rezultat, apoi iarăşi şi iarăşi... Iar aceasta este o povară financiară asupra bugetului. Oamenii obosesc de alegeri și, în cele din urmă, pur şi simplu nu vor mai merge la aceste alegeri. Prin urmare, partidele trebuie să dea dovadă de voință, de patriotism, să-şi respecte Patria și să facă o alegere. Care anume? Aceasta este deja treaba vecinilor. Noi vom accepta orice alegere, însă, în opinia mea, pentru a nu dezbina oamenii şi pentru a nu agrava criza politică, partidele trebuie să găsească o înțelegere reciprocă”, a spus liderul de la Tiraspol.

Referindu-se la cei doi deputați aleși care vor reprezenta Transnistria în Parlamentul moldovean, Krasnoselski s-a indignat: „ce fel de reprezentanți ai Transnistriei sunt ei?”.

„Prostii. Ei nu sunt cetățeni ai Transnistriei, nu au avut și nu vor avea nimic de-a face cu noi. Ei vor reprezenta fie partidul ale cărui interese le apără, fie pe ei înşişi. Acestea sunt problemele lor. Noi nu vedem niciun fel de contacte şi nicio interacțiune cu ei, deoarece aceasta este contraproductiv. Despre ce să vorbim? Oamenii nu știu nimic. Formal, ei sunt aleşi, dar în realitate, toţi înțeleg că acest lucru este ridicol. Lasă să lucreze, nu avem întrebări faţă de ei. Să ia decizii în favoarea statului lor – Republica Moldova, iar Transnistria pentru ei este departe”, a spus Krasnoselski.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.03.25 13:14 Victor
    Corect, asa si este, Vadim are o sute de procente dreptate.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.