Transnistria şi Găgăuzia

​TRANSNISTRIA ÎNCEPE PREGĂTIRILE PENTRU ALEGERILE DIN AUL 2020

10 aprilie, 2019

Pregătirile pentru alegerile din 2020 au fost discutate de președinta Comisiei Electorale Centrale a autoproclamatei RMN, Elena Gorodeţkaia, la întrevederea cu liderul transnistrean, Vadim Krasnoselski.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul liderului de la Tiraspol, părțile au menționat că anul viitor în Transnistria vor avea loc alegeri parlamentare și locale ordinare. Locuitorii din regiune îşi vor putea exercita dreptul de vot pe data de 29 noiembrie.

Gorodeţkaia a menţionat că, în preajma alegerilor, CEC desfăşoară acţiuni pentru a digitaliza procesul electoral. Potrivit ei, pe lângă dotarea tehnică a comisiilor electorale, se lucrează şi la simplificarea procedurii de înaintare a candidaților.

Krasnoselski a remarcat că „buna organizare a alegerilor depinde în mare măsură de interacțiunea constructivă a Comisiei Electorale Centrale cu autoritățile statului care vor fi implicate în acest proces”.

„Alegerile reprezintă un eveniment politic important pentru orice stat. Sunt aleşi reprezentanții poporului. Adevărata democrație înseamnă democrația prin reprezentanții aleși de cetățeni. În acest proces trebuie asigurat la maximum transparența și accesibilitatea”, a subliniat liderul de la Tiraspol.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.04.10 18:21 Ana
    El obtina usor al doilea mandat, este clar si evident deja acum.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.