Transnistria şi Găgăuzia

REPREZENTANTUL UCRAINEI ÎN PROCESUL DE NEGOCIERI CONSIDERĂ CĂ „RUSIA ÎMPIEDICĂ REGLEMENTAREA CONFLICTULUI ÎN TRANSNISTRIA”

15 aprilie, 2019

Reprezentantul Ucrainei în procesul de negocieri, Victor Krîjanovski, consideră că „Rusia împiedică reglementarea conflictului în Transnistria”. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta el a declarat pentru presa ucraineană.

„Federația Rusă nu este interesată de soluționarea definitivă a conflictului transnistrean și va lua toate măsurile posibile pentru a tergiversa acest proces”, a spus Krîjanovski.

Potrivit lui, „în ultimii ani, se creează impresia unui progres, însă în realitate nu există progrese în soluționarea politică a conflictului prelungit”.

„Pentru Rusia, este important să păstreze în această regiune focarul pericolului și al tensiunii. Menţinând acest focar, Rusia împiedică dezvoltarea normală a regiunii. Evident, partea rusă nu este interesată ca cineva să se dezvolte mai mult și mai repede decât Rusia, aceasta ar fi în detrimentul ei”, a spus Krîjanovski.

Potrivit lui, Ucraina face tot posibilul pentru a reglementa situația, inclusiv prin crearea punctelor de control comun la frontiera de stat moldo-ucraineană, blocând astfel circulația ilegală a drogurilor și a armelor.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.04.15 13:51 Vlad
    Rusia a pus capcare si acum asteapta chin radical sa schimba situatia in Ucreina si in Moldova tot.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.