maib_esspreso

Transnistria şi Găgăuzia

REPREZENTANTUL UCRAINEI ÎN PROCESUL DE NEGOCIERI CONSIDERĂ CĂ „RUSIA ÎMPIEDICĂ REGLEMENTAREA CONFLICTULUI ÎN TRANSNISTRIA”

15 aprilie, 2019
<mt_str50>

Reprezentantul Ucrainei în procesul de negocieri, Victor Krîjanovski, consideră că „Rusia împiedică reglementarea conflictului în Transnistria”. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta el a declarat pentru presa ucraineană.

„Federația Rusă nu este interesată de soluționarea definitivă a conflictului transnistrean și va lua toate măsurile posibile pentru a tergiversa acest proces”, a spus Krîjanovski.

Potrivit lui, „în ultimii ani, se creează impresia unui progres, însă în realitate nu există progrese în soluționarea politică a conflictului prelungit”.

„Pentru Rusia, este important să păstreze în această regiune focarul pericolului și al tensiunii. Menţinând acest focar, Rusia împiedică dezvoltarea normală a regiunii. Evident, partea rusă nu este interesată ca cineva să se dezvolte mai mult și mai repede decât Rusia, aceasta ar fi în detrimentul ei”, a spus Krîjanovski.

Potrivit lui, Ucraina face tot posibilul pentru a reglementa situația, inclusiv prin crearea punctelor de control comun la frontiera de stat moldo-ucraineană, blocând astfel circulația ilegală a drogurilor și a armelor.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.04.15 13:51 Vlad
    Rusia a pus capcare si acum asteapta chin radical sa schimba situatia in Ucreina si in Moldova tot.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.