Transnistria şi Găgăuzia

DE SĂRBĂTORILE PASCALE, PROCEDURA DE TRECERE A FRONTIEREI TRANSNISTRIEI VA FI SIMPLIFICATĂ

15 aprilie, 2019

De Sărbătorile Pascale şi în zilele de pomenire a celor răposaţi, autorităţile Transnistriei promit să simplifice „procedura de trecere a frontierei de stat”. O dispoziţie în acest sens a semnat liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

Potrivit documentului, citat de agenţia INFOTAG, procedura simplificată de intrare în regiune va fi valabilă în perioada de 25 aprilie – 7 mai, însă numai pentru cetăţenii Moldovei, Ucrainei şi Rusiei.

Astfel, în aceste zile, cetăţenii respectivi vor fi supuşi de către angajaţii Ministerului Afacerilor Interne unui „control simplificat, care constă în verificarea actelor de identitate privind valabilitatea şi apartenenţa acestora persoanei care traversează frontiera de stat a RMN”.

De asemenea, va activa şi regimul simplificat de înregistrate a mijloacelor de transport care sosesc din Moldova, Ucraina şi Rusia.

Totodată, în afară de punctele de trecere permanente, vor funcţiona şi puncte de trecere temporare pe următoarele direcţii: Vadul-Turcului – Şerşeniţa, Valea-Adâncă – Zagnitcov, Plopi – Crutîie, Vinogradnoe – Butor, Hruşca – Nimereuca, Krasnîi Octeabri – Vertiujeni, Raşcov – Vadul Raşcov, Ţîbuleuca – Ţehanovca, Teiu – Calfa.

După cum a informat anterior INFOTAG, vicepremierul pentru reintegrare, Cristina Lesnic, s-a adresat autorităţilor regiunii cu solicitarea să simplifice procedura de intrare în Transnistria pentru perioada sărbătorilor.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.