Transnistria şi Găgăuzia

ŞEFUL TRANSNISTRIEI ŞI REPREZENTANTUL UE S-AU PRONUNŢAT PENTRU MENŢINEREA DINAMICII NEGOCIERILOR ÎNTRE CHIŞINĂU ŞI TIRASPOL

19 aprilie, 2019

Caracterul constructiv și dinamica înaltă a dialogului din ultimul an și jumătate între Moldova și Transnistria „trebuie să fie menţinut, iar stagnarea în activitatea formatului internațional de negocieri „5+2” poate avea consecințe negative”. Această opinie a fost exprimată joi, la Tiraspol, în cadrul unei întâlniri a președintelui autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, cu șeful Delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul liderului de la Tiraspol, Krasnoselski s-a pronunţat pentru „desfășurarea cât mai curând posibil a următoarei şedinţe a „Reuniunii permanente...” cu scopul de a discuta în comun aspecte legate de telecomunicații, sectorul bancar și comunicaţiile feroviare.

Referindu-se la dezvoltarea relațiilor comerciale cu UE, el a spus că Uniunea Europeană este „un partener economic important al republicii”, menționând că „exporturile în această direcție sunt la un nivel semnificativ”.

De asemenea, au fost discutate probleme legate de implementarea în Transnistria a proiectelor umanitare sub egida UE. Krasnoselski „a menţionat importanța studierii detaliate şi a discutării unor parametri concreţi ai inițiativelor propuse”, iar oaspetele a dat asigurări că Uniunea Europeană „intenționează în continuare să implementeze proiecte care vizează îmbunătățirea vieții oamenilor”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.04.19 14:24 David
    Dl Mihalco este cel mai innalt si responsabil diplomat in Republica Moldova.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.