Transnistria şi Găgăuzia

BIROUL PENTRU REINTEGRARE A REMARCAT AVANTAJELE DECIZIEI PROTOCOLARE PRIVIND PARTICIPAREA TRANSPORTULUI TRANSNISTREAN ÎN TRAFICUL RUTIER INTERNAȚIONAL

24 aprilie, 2019

Moldova îşi onorează angajamentele pentru prestarea unor servicii calitative locuitorilor din regiunea transnistreană pentru a beneficia de acces în traficul rutier internațional.

Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta comunică Biroul Politici de Reintegrare, menţionând că marţi s-a împlinit un an de la semnarea de către autorităţile de la Chişinău şi de la Tiraspol a Deciziei protocolare cu privire la participarea în traficul rutier internațional a autovehiculelor din regiunea transnistreană care nu desfășoară activități comerciale și circa opt luni de la implementarea acesteia.

În opinia specialiştilor Biroului, de la lansarea în data de 1 septembrie 2018 în oraşele Tiraspol și Râbnița a celor două puncte de înmatriculare a mijloacelor de transport, mecanismul funcțional de înregistrare și reînregistrare a mijloacelor de transport a soluţionat problema accederii în traficul rutier internațional a mijloacelor de transport din regiunea transnistreană și prestarea serviciilor de către angajații Agenției Servicii Publice pe malul stâng al Nistrului, în oficiile de înmatriculare a mijloacelor de transport.

„Pe parcursul perioadei de implementare a mecanismului s-a urmărit un interes sporit al solicitanților în procesul de înmatriculare a autovehiculelor cu plăcuțe de tip neutru. Astfel, dinamica demonstrează că pe parcursul a opt luni de implementare, în oficiile de la Râbnița și Tiraspol au fost înregistrate 2905 și documente (comodate) în număr de 755. Numărul total al beneficiarilor mecanismului de înregistrare/reînregistrare a mijloacelor de transport și perfectarea actelor sunt 3677 persoane”, se arată într-un comunicat.

Potrivit specialiştilor, o tendință pozitivă aparte este preschimbarea permiselor de conducere de către locuitorii regiunii transnistrene la Agenția Servicii Publice pentru accederea în trafic rutier internațional pentru a corespunde cerințelor prevederilor Convenției de la Viena din 1968 asupra circulației rutiere.

De la implementarea Deciziei protocolare au fost preschimbate 3305 permise de conducere, dintre care peste o treime – în primul trimestru al anului curent.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.04.25 10:15 Vsevolod
    Despre asta deja sa vorbeste sase luni la rind!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.