Transnistria şi Găgăuzia

​BAŞCANUL ÎN EXERCIŢIU AL GĂGĂUZIEI A DEPUS LISTELE DE SUBSCRIPŢIE LA CEC

03 mai, 2019
<mt_str50>

Başcanul în exerciţiu al Găgăuziei, Irina Vlah, care candidează pentru un nou mandat, a depus vineri listele de subscripţie la Comisia Electorală Centrală a autonomiei.

Potrivit agenţiei INFOTAG, şeful grupului de iniţiativă, Constantin Cheleş, a menţionat pe reţelele sociale că, timp de o zi, au fost colectate 2100 de semnături în susţinerea Irinei Vlah. În continuare, CEC urmează să verifice autenticitatea acestora.

„Echipa noastră de 34 de persoane a lucrat cu mare entuziasm. Au fost colectate semnăturile locuitorilor din Găgăuzia din toate satele și orașele autonomiei”, a explicat el.

Potrivit șefului CEC, Ivan Komur, următorul pas este desfăşurarea unei şedinţe a comisiei lingvistice, care urmează să evalueze gradul de cunoaștere a limbii găgăuze de către Irina Vlah.

Bașcanul s-a arătat dispusă să fie evaluată în perioada 7-8 mai, fără a tergiversa acest lucru.

Listele de subscripţie pot fi depuse până la data de 20 mai.

INFOTAG: Pe 1 mai, Irina Vlah a fost înregistrată la CEC a autonomiei în calitate de candidat la funcția de bașcan. În aceeași zi, şi-a anunţat intenţia de a participa la scrutin şi Vasilii Aladov, care a primit liste de subscripţie de la CEC. El va trebui să colecteze cel puțin 1,5 mii de semnături în sprijinul său din partea locuitorilor a 1/3 din localitățile din autonomie. De asemenea, a fost înregistrat grupul de inițiativă în sprijinul omului de afaceri și activistului civic Mihail Vlah.

Inițial, alegerile bașcanului Găgăuziei au fost programate pentru 19 mai. Cu toate acestea, la 18 martie, Adunarea Populară le-a transferat pentru 30 iunie.

Cu patru ani în urmă, Irina Vlah a câștigat alegerile bașcanului Găgăuziei din primul tur, obţinând voturile a peste 51% dintre alegători.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.05.06 13:21 Stanislav
    Dna Vlah este cel mai efectiv si cel mai rezultativ bascan Gagauziei!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.