Transnistria şi Găgăuzia

HIDROCENTRALA DE LA DUBĂSARI A SPORIT DEVERSĂRILE DE APĂ, ASTFEL CĂ NIVELUL ACESTEIA SE RIDICĂ PE CURSUL INFERIOR CU DOI METRI

24 mai, 2019

Hidrocentrala de la Dubăsari a dublat volumul deversările de apă, în condiţiile creșterii nivelului de apă în Nistru din cauza ploilor abundente în Carpaţi.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la presa transnistreană, în regim obişnuit, debitul de deversare constituie 500-600 metri cubi de apă pe secundă, însă la începutul lunii mai specialiştii de la Dubăsari au majorat debitul până la 700 metri cubi, iar în ultima săptămână până la 1100 metri cubi.

„La momentul actual s-a format o situaţie gravă la centrala hidroelectrică Novodnestrovsk, de până la 1700 de metri cubi pe secundă, astfel, că specialiştii de acolo au mărit volumul deversărilor până la 1100 de metri cubi pe secundă. Acest volum va fi până pe 29 mai. Primăvara, înainte de declanșarea inundațiilor ecologice, noi am reușit să desfăşurăm acţiunile pregătitoare, acestea au fost finalizate și acum suntem gata să lăsăm apa să treacă. Acesta nu este un nivel critic. Volumul maxim pe care centrala îl poate lăsa să treacă este de 8200 de metri cubi”, a comunicat directorul Hidrocentralei de la Dubăsari, Boris Gherman.

Potrivit lui, din cauza debitului mare, nivelul Nistrului în avalul barajului va crește cu doi metri. Specialiştii speră însă că acest lucru nu va duce la scurgeri, iar apa râului va rămâne în albie.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.05.24 16:34 tthth
    thtrhtrh
  2. 2020.03.17 15:23 Ruslan
    Necesita hidrocentrala si combustibil Gen carbune Sau Petrol pt functionare?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.