Transnistria şi Găgăuzia

LIDERUL TRANSNISTREAN INTENŢIONEAZĂ SĂ SE ÎNTÂLNEASCĂ PE 4 IUNIE CU VICEPREMIERUL RUS DMITRI KOZAK

31 mai, 2019
<mt_str50>

Președintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, a declarat că la începutul săptămânii viitoare la Tiraspol va veni în vizită „reprezentantul special al lui Vladimir Putin pentru Nistru, vicepremierul FR, Dmitri Kozak”, şi marți, 4 iunie, el se va întâlni cu oficialul rus.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta liderul de la Tiraspol a anunțat în ajun, la întrevederea cu colectivul Ministerului Finanțelor, menționând că intenționează să discute cu înaltul oaspete o varietate de probleme care îi îngrijorează pe locuitorii Transnistriei.

El a explicat că, în primul rând, este vorba de două subiecte: „simplificarea procedurii de acordare a cetățeniei ruse pentru transnistreni, precum și folosirea de către rușii transnistreni a capitalului matern pe teritoriul republicii”.

„Noi propunem ca acest capital matern rus să fie aplicat în privinţa a două componente – locuința şi educația. Şi gata. Altceva nu mai trebuie”, a spus Krasnoselski.

După cum a informat anterior INFOTAG, vicepremierul Federației Ruse, Dmitri Kozak, a fost numit în iulie 2018, printr-un decret al lui Vladimir Putin, „reprezentant special al Președintelui FR pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova”. La începutul săptămânii viitoare, el va vizita Moldova pentru prima dată în această funcție.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.05.31 16:41 Nina
    Asta o sa fie in mod obligatoriu...
  2. 2019.05.31 18:10 Macluha
    Nadi je otdayi pocesti cac sleduet...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.