maib_esspreso

Transnistria şi Găgăuzia

ÎN TRANSNISTRIA A FOST DESCHIS CENTRUL DE CONTACT AL ROSSOTRUDNICESTVO

13 iunie, 2019
<mt_str50>

Agenția Federală pentru afacerile CSI, compatrioții din străinătate şi pentru cooperare umanitară internațională (Rossotrudnicestvo) a deschis miercuri, la Tiraspol, un „centru de contact”, cu sediul la Universitatea din Transnistria.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la presa din regiune, centrul are drept scop de „a dezvolta direct relațiile educaționale, culturale, umanitare ale Rusiei și Transnistriei, precum și de a implementa proiectele și programele agenției federale”.

„Până acum lucram la distanţă. De astăzi, avem un loc unde transnistrenii pot veni și afla direct despre proiectele și programele implementate de Rossotrudnicestvo. E vorba şi de acordarea burselor pentru tinerii care doresc să înveţe la universitățile din Federația Rusă, și de creşterea calificării cadrelor didactice, şi de asistență pentru dotarea bibliotecilor și instituțiilor de învățământ cu literatură artistică, şi de deplasări pentru tinerii din regiunea transnistreană la marile forumuri educaționale din Rusia”, a menţionat șeful reprezentanței Rossotrudnicestvo în RM, Mihail Davîdov.

Ministrul de externe al regiunii, Vitalii Ignatiev, a spus că deschiderea centrului de contact este „un eveniment semnificativ și firesc, fiind un rezultat al activităţii complexe pe care o desfăşoară de mult MAE al Transnistriei, Ambasada Rusiei în RM și agenția federală”.

„Nu întâmplător, evenimentul are loc de Ziua Rusiei. Federaţia Rusă este partenerul nostru strategic și aceasta este poziția poporului transnistrean. Prin urmare, deschiderea centrului de contact este o reflectare a relațiilor dintre RMN și Federația Rusă. Acesta va activa pentru studenți, pentru tineri, pentru cei care se asociază cu Rusia, lucrează, studiază, trăiesc în spațiul științific, educațional, cultural rus”, a spus el.

Diplomatul transnistrean și-a exprimat încrederea că cooperarea dintre Transnistria și Rusia pe noua platformă va ajunge la un nivel și mai înalt.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.06.13 14:07 David
    Lumea spune ca asa fel de centru este o structura FSB din Rusia?
  2. 2019.06.15 12:40 Galina
    De ce nu? daca transnistrenii au nevoe in asa fel de centru.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.