Transnistria şi Găgăuzia

PREŞEDINTELE ADUNĂRII POPULARE A GĂGĂUZIEI, VLADIMIR KÎSSA, PĂRĂSEŞTE PARTIDUL DEMOCRAT

04 iulie, 2019

Preşedintele Adunării Populare a Găgăuziei (APG), Vladimir Kîssa, anunţă că părăseşte Partidul Democrat. El a scris joi pe reţelele sociale că, „în noile realităţi, calitatea sa de membru al PDM va juca un rol negativ”.

Potrivit agenției INFOTAG, speakerul parlamentului autonomiei consideră că „Găgăuzia trebuie nu numai să se integreze în noile realități, ci şi să profite de noua configurație politică şi să readucă pe ordinea de zi a Parlamentului pachetul de inițiative legislative care să consolideze statutul juridic special al Găgăuziei”.

În opinia sa, examinarea acestora va deveni un test şi pentru două componente ale majorităţii parlamentare – pentru partidele lui Maia Sandu şi Andrei Năstase.

„Îmi voi continua activitatea în calitate de președinte al APG ca deputat independent și voi reprezenta, ca și până acum, interesele tuturor locuitorilor din Găgăuzia, fără să intru în vreun partid”, a spus Kîssa, care este singurul reprezentant al PDM printre cei 35 de deputați ai APG.

INFOTAG precizează: Vladimir Kîssa, în vârstă de 39 de ani, a devenit deputat al APG din partea satului Bugeac de trei ori – în 2008, 2012 și 2016. În PDM a intrat în 2012 și chiar a condus o organizație teritorială rurală. Concomitent cu activitatea de deputat, el a fost şeful Departamentului de înmatriculare a mijloacelor de transport al filialei Comrat a întreprinderii de stat „Registru” și a plecat din această funcţie abia după ce a fost ales președinte al APG.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.07.04 18:06 Victor
    Cam tirziu oleaca...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.