Transnistria şi Găgăuzia

GUVERNUL TRANSNISTRIEI PROGNOZEAZĂ O CREŞTERE NESEMNIFICATIVĂ A ECONOMIEI

09 iulie, 2019

Guvernul Transnistriei prognozează pentru anul 2019 o creştere a economiei de 0,6%, iar pentru 2020 – de 2,6%. Despre aceasta se menţionează în „Prognoza dezvoltării socio-economice a RMN pentru anul 2020”, transmisă Sovietului Suprem spre examinare.

Potrivit agenţiei INFOTAG, anul acesta inflația este așteptată a fi la nivelul de 6 ± 1%, iar în anul viitor – de 6,5 ± 1%.

Creșterea producției industriale în 2020 se preconizează a fi la nivelul de 11,5%, însă numai dacă nu vor fi „șocuri externe și interne”. În special, mult va depinde de cât de bine Uzina Metalurgică de la Rîbniţa va reuşi să-și recâștige pozițiile pe direcția ucraineană, precum și dacă Moldova va continua să cumpere electricitate de la centrala electrică Cuciurgan.

Se estimează că rulajul comerțului exterior al Transnistriei va crește cu 14%, inclusiv exporturile – cu 13%, importurile – cu 14,6%. Numărul mediu al angajaților va fi de 114,5 mii de persoane, ceea ce este mai puţin decât în 2016, deși noul președinte care a venit atunci la putere, Vadim Krasnoselski, a promis să creeze 15 mii de locuri de muncă în decurs de cinci ani.

Pentru anul 2020 nu se preconizează o creștere a salariilor și a pensiilor.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.