Transnistria şi Găgăuzia

CHIŞINĂUL ŞI TIRASPOLUL VOR CONTINUA SĂ DISCUTE PROBLEMELE ÎN SFERA TELECOMUNICAȚIILOR

10 iulie, 2019

Consultările între Chişinău şi Tiraspol pe marginea problemelor ce persistă în sfera telecomunicațiilor vor continua în vederea identificării unor soluții echilibrate și reciproc acceptabile. Acest subiect a fost discutat marţi, la întrevederea viceprim-ministrului Vasilii Șova cu Ambasadorul Franţei în RM, Pascal Le Deunff.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Biroului Politici de Reintegrare, părţile au abordat diverse aspecte legate de problematica transnistreană, inclusiv subiectele ce vor face obiectul consultărilor cu reprezentanții mediatorilor (OSCE, Rusia, Ucraina) şi observatorilor (UE şi SUA), care vor întreprinde în timpul apropiat o vizită de lucru în Republica Moldova.

Oficialii au accentuat importanța formatului de negocieri „5+2” pentru dezbaterea și soluționarea la pachet a tuturor problemelor de pe agenda procesului de negocieri pentru reglementarea transnistreană.

De asemenea, a fost menționată oportunitatea promovării proiectelor ce vizează consolidarea măsurilor de încredere, dar și obligativitatea eliminării obstacolelor în calea liberei circulații și a comunicării neîngrădite dintre locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului, cu oferirea unei perspective ascendente în sprijinirea procesului de reglementare transnistreană.

Diplomatul francez a informat despre unele programe curente în domeniul cultură și educație, implementate cu suportul Guvernului Republicii Franceze și care vizează instituțiile de învățământ de pe ambele maluri ale Nistrului.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.07.10 15:21 David
    Daca asta inseamna ca Moldova sa intoarce $ 1 000 000 InterDnestrCom?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.