maib_afaceri

Transnistria şi Găgăuzia

ÎN TRANSNISTRIA VA FI REDUS NUMĂRUL DEPUTAŢILOR SOVIETULUI SUPREM

18 iulie, 2019
<mt_str50>

Numărul deputaţilor Sovietului Suprem (SS) al autoproclamatei RMN va fi redus de la 43 la 33. Această decizie a fost luată în ajun, la ultima şedinţă a sesiunii de vară a legislativului transnistrean.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul SS, iniţiativa legislativă de a reduce numărul deputaţilor a venit chiar din partea lor. Scopul principal este de a reduce cheltuielile de stat.

Vicepreședintele CC, Galina Antiufeeva, a menţionat că „legea intră în vigoare după o lună de la adoptare și se aplică la componența celei de-a şaptea legislaturi a Sovietului Suprem și la legislaturile ulterioare”.

Inițiativa prevede şi optimizarea consiliilor raionale ale aleşilor poporului. În total, în Transnistria sunt 1155 deputați de toate nivelurile. Componenţa numerică a corpului de deputaţi, care va fi aleasă pe 29 noiembrie 2020, se va reduce cu aproximativ 260 de persoane.

Inițiativa prevede modificarea Codului electoral și îmbunătățirea schemei circumscripțiilor electorale. Potrivit Comisiei Electorale Centrale din regiune, ariile circumscripțiilor se vor extinde cu 20%. În prezent, un deputat al consiliului raional reprezintă interesele a 300-400 de alegători, iar acum numărul lor va crește în medie până la 1000 de persoane. Economiile bugetului vor constituie până la 2 mil. de ruble ($124 mii).

Alegerile deputaților Sovietului Suprem, consiliilor orăşeneşti și raionale în Transnistria va avea loc pe 29 noiembrie 2020.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.07.18 18:08 Maxim
    Ei nu au saracii banii...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.