Transnistria şi Găgăuzia

LIDERUL DE LA TIRASPOL: MULTE PROBLEME RĂMÂN A FI NESOLUŢIONATE DIN CAUZA INACŢIUNII MOLDOVEI

08 august, 2019

Multe probleme actuale de pe agenda Transnistriei şi Moldovei „rămân a fi nesoluţionate din cauza inacţiunii autorităţilor de la Chişinău”. Această opinie a fost exprimată miercuri de către preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, la întrevederea la Tiraspol cu şeful Misiunii OSCE în RM, Claus Neukirch.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul liderului de la Tiraspol, printre problemele de actualitate el a enumerat „telecomunicațiile, cooperarea în sfera bancară, încetarea cauzelor penale motivate politic, funcționarea deplină a podului peste Nistru în apropierea satelor Bîcioc și Gura-Bîcului, precum și deblocarea segmentul nordic de cale ferată”.

Krasnoselski și-a exprimat convingerea că „eforturile mediatorilor și observatorilor internaționali ar putea avea un impact semnificativ asupra intensificării procesului de negocieri”.

Comentând problemele identificate de Krasnoselski, reprezentantul OSCE „a remarcat relevanța și importanţa problematicii din domeniul telecomunicațiilor și al băncilor”. El a spus că Misiunea OSCE intenționează să invite un expert internațional pentru consultări în problema bancară. Conform planurilor preliminare, el îşi va începe activitatea în septembrie.

„OSCE nu lasă fără atenție practică nici podul peste Nistru. Deschiderea sa și asigurarea în continuare a funcționării complete este un proiect important de infrastructură. OSCE a desfăşurat deja o licitaţie pentru a identifica o companie care va evalua starea tehnică a obiectului. Totodată, se discută despre reparația nu numai a podului, ci și a drumului din care acesta face parte”, a spus Claus Neukirch.

Aceasta este a doua vizită a șefului Misiunii OSCE la Tiraspol în această săptămână. Luni, el s-a întâlnit acolo cu ministrul afacerilor externe al Transnistriei, Vitalii Ignatiev, cu care a discutat situația în dialogul dintre Chișinău și Tiraspol, precum și „unele perspective de avansare în soluţionarea problemelor”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.08.08 09:52 Stas
    Noi prea mult si prea lung timp ascultam pe separatistii din Tiraspol si in cauza aceasta nu rezolvam conflictul.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.