Transnistria şi Găgăuzia

​OSCE PROPUNE ASISTENŢĂ PENTRU EVALUAREA STĂRII TEHNICE A DEPOZITELOR CU MUNIȚII DIN TRANSNISTRIA

10 septembrie, 2019

OSCE propune asistenţă în efectuarea unor expertize pentru evaluarea stării tehnice a depozitelor cu muniții ruseşti din Transnistria. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a declarat şeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, la întrevederea de marţi cu Preşedintele Igor Dodon.

„Domnul Neukirch ne-a propus asistență în efectuarea unor expertize din partea OSCE pentru evaluarea stării tehnice a depozitelor cu muniții din satul Colbasna din regiunea transnistreană, ținând cont de experiența Organizației în acest sens”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

El a mai spus că în cadrul întrevederii au fost abordate mai multe subiecte cu privire la procesul de reglementare a diferendului transnistrean.

„În mod special, am discutat despre întrunirea participanților la procesul de negocieri în formatul „5+2”, care este preconizată pentru luna octombrie, curent. Am examinat perspectivele de realizare a „tacticii pașilor mici” și a măsurilor pentru consolidarea încrederii dintre ambele maluri ale Nistrului, până la finele anului curent”, a remarcat Dodon.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.