Transnistria şi Găgăuzia

OFICIALII MOLDOVENI VOR PUTEA INTRA PE TERITORIUL TRANSNISTRIEI FĂRĂ AVIZ ÎN SCRIS

13 septembrie, 2019

Începând cu 16 septembrie, oficialii moldoveni vor putea intra pe teritoriul regiunii transnistrene fără aviz în scris. Potrivit agenţiei INFOTAG, anunţul a fost făcut de vicepremierul pentru Reintegrare, Vasilii Şova, la şedinţa de vineri a Guvernului.

Potrivit lui, înţelegerea a fost încheiată joi, în cadrul procesului de negociere a reglementării transnistrene. Aceasta se referă la deplasările private în localitățile din Transnistria și la tranzitarea regiuni.

„Sper că acest mecanism va fi funcțional și nu vom fi nevoiţi să introducem alte noi măsuri. Le-am mulțumit partenerilor noştri internaționali care, în ultima lună și jumătate, au contribuit activ la atingerea compromisului, precum și colegilor noștri din Transnistria”, a remarcat vicepremierul.

Premierul Maia Sandu a felicitat participanții la procesul de negocieri pentru succesul obținut și a menționat, de asemenea, că, de luni, toți membrii Guvernului și oficialii „vor putea testa pe propria piele cum se aplică în practică acest lucru”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.09.14 17:09 Fima
    Vedeti ce sa face dl Sova?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.