Transnistria şi Găgăuzia

LIDERUL TRANSNISTREAN ŞI-A ÎNCEPUT VIZITA ÎN RUSIA CU ÎNTÂLNIRI LA CONSILIUL FEDERAŢIEI

25 septembrie, 2019

O delegaţie reprezentativă a autoproclamatei RMN, condusă de preşedintele Vadim Krasnoselski, se află în vizită la Moscova. Din delegaţie mai fac parte preşedintele guvernului, Alexandr Martînov, şi ministrul de externe, Vitalii Ignatiev.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul liderului de la Tiraspol, în ajun el s-a întâlnit cu vicepreşedinţii Comitetului pentru afaceri externe al Consiliului Federației, Vladimir Djabarov și Farit Muhametşin, Fost ambasador al Federației Ruse în RM.

Părțile au discutat aspecte referitoare la „cetățenia rusă pentru locuitorii Transnistriei, perspectivele aplicării capitalului matern pe teritoriul republicii, utilizarea polițelor de asigurare medicală ale Federației Ruse de către transnistreni și menținerea păcii”.

„Viața merge înainte. Circumstanțele se schimbă. Transnistria se află într-o situație dificilă, care este uneori influențată negativ de factori externi”, a spus Krasnoselski, menționând că „unul dintre aspectele care au afectat situația din Transnistria și procesul de negocieri cu Moldova au fost schimbările care au avut loc în componenţa guvernului statul vecin”.

Participanții la întâlnire au vorbit despre „reuniunea în formatul „5+2”, care va avea loc în viitorul apropiat la Bratislava, și despre tergiversarea actuală a procesului de negocieri, oferind și analizând exemple concrete de acțiuni sau, dimpotrivă, inacțiunea părții moldovenești în rezolvarea anumitor probleme de pe agenda de negocieri”.

Potrivit liderului transnistrean, „în ultimul timp, numărul problemelor nu scade, așa cum a fost în ultimii doi ani, ci creşte”.

La finele întrevederii, interlocutorii au convenit „să continue dialogul de lucru în mod constructiv și să se ţină reciproc la curent cu evenimentele ce se întâmplă pentru a putea reacţiona rapid la schimbările de situație”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.09.25 15:54 Vsevolod
    Oni davno eavleaiutsea zacadicinimi druziami.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.