Transnistria şi Găgăuzia

PREŞEDINTELE OSCE ÎNDEAMNĂ CHIŞINĂUL ŞI TIRASPOLUL SĂ GĂSEASCĂ UN COMPROMIS PE MARGINEA PROTOCOLULUI DE LA BRATISLAVA

11 octombrie, 2019

Președintele în exerciţiu al OSCE, ministrul Afacerilor Externe și Europene al Slovaciei, Miroslav Lajcak, a îndemnat „întregul format „5+2”, în special Moldova și Transnistria, să facă tot posibilul pentru a găsi un compromis pe marginea protocolului” pregătit în ajun la finele reuniunii de la Bratislava.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul OSCE, el a menţionat că documentul trebuie să fie „reciproc acceptabil, pragmatic și să permită părților să lucreze în beneficiul populației de pe ambele maluri ale Nistrului”.

„Președinția slovacă este pregătită să sprijine pe deplin acest proces”, a subliniat diplomatul.

După cum a informat anterior INFOTAG, noua rundă de negocieri privind reglementarea transnistreană în formatul „5+2” s-a încheiat în ajun fără semnarea protocolului final.

„Negocierile de la Bratislava au fost constructive, pe alocuri dificile. Părţile au analizat situaţia actuală privind realizarea pachetului „Berlin +” şi au discutat noi domenii prioritare de consolidare a încrederii. Părţile au fost foarte aproape de adoptarea protocolului. Negocierile vor continua în zilele următoare pentru a pregăti versiunea finală a Protocolului de la Bratislava”, a declarat șeful misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, după reuniune.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.10.13 14:08 Stanislav
    Din pacate minuni la Bratislava nu santimplat.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.