Transnistria şi Găgăuzia

SUEDIA ŞI PNUD VOR AJUTA OAMENII DE AFACERI DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI SĂ-ŞI DEZVOLTE ABILITĂŢILE DE EXPORT

22 octombrie, 2019

Companiile de pe ambele maluri ale Nistrului sunt invitate să participe la un program de instruire pentru dezvoltarea şi promovarea exporturilor, organizat în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacităţilor de export pe cele două maluri ale Nistrului” (AdTrade), finanţat de Suedia şi implementat de PNUD Moldova.

Organizatorii au comunicat agenției INFOTAG că seminarele vor avea loc pe 8, 15, 22 și 29 noiembrie în incinta Școlii de business din orașul Tiraspol și vor fi susținute de experți notorii din lumea afacerilor și comerțului.

În cadrul celor patru sesiuni, participanții vor fi familiarizați cu mecanismele utilizate pentru desfășurarea tranzacțiilor internaționale, instrumentele care facilitează comerțul, simplifică desfășurarea procedurilor vamale. În plus, vor fi discutate subiecte ce țin de cerințe specifice pentru exportul de produse alimentare, comerțul electronic, alte canale pentru promovarea exportului de produse, marketingul și internaționalizarea vânzărilor.

Astfel, companiile de pe ambele maluri ale râului Nistru vor beneficia de servicii calitative pentru a-și fortifica potențialul de export și pentru a-și diversifica piața de desfacere.

Companiile interesate sunt invitate să completeze formularul de participare până pe 31 octombrie 2019. Toate costurile de participare la seminare vor fi acoperite de organizatori.

Proiectul AdTrade oferă asistență metodologică și practică pentru crearea unor legături comerciale pe termen lung între antreprenorii de pe ambele maluri ale Nistrului și la edificarea unui mediu de încredere și de cooperare în regiune. Inițiativa stimulează și promovează exporturile de mărfuri și servicii din regiune, prin accesarea oportunităților oferite de Acordul de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA). Proiectul susține dezvoltarea și sporirea competitivității întreprinderilor micro, mici și mijlocii (ÎMMM) și contribuie la crearea noilor companii, ceea ce, implicit, va conduce la îmbunătățirea condițiilor de trai ale locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.