Transnistria şi Găgăuzia

ÎN TRANSNISTRIA VA FI CREATĂ BANCA LOCURILOR DE MUNCĂ VACANTE

31 octombrie, 2019

În viitorul apropiat, în Transnistria va fi creat sistemul informaţional „Banca locurilor de muncă vacante şi a Cv-urilor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă”, care, potrivit dezvoltatorilor, va permite îmbunătăţirea situației de pe piața muncii.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul Sovietului Suprem al autoproclamatei RMN, crearea băncii este prevăzută într-un proiect de lege elaborat de guvern și adoptat miercuri de deputați în prima lectură.

Potrivit viceministrului protecției sociale și muncii, Oleg Fedotov, banca va conține informații despre „oportunitățile de angajare, angajatorii care au nevoie de lucrători, disponibilitatea locurilor libere și a posturilor vacante, despre cetățenii care caută un loc de muncă”.

„Pentru angajatori, acest sistem poate deveni un mecanism convenabil pentru căutarea celor în căutarea locurilor de muncă, iar pentru solicitanţi înseamnă plasarea rapidă și ușoară a CV-urilor, căutarea locurilor de muncă, oportunități atractive de angajare în Transnistria, autenticitatea datelor despre locurile de muncă vacante în fiecare raion. În prezent, în centrele de angajare sunt înregistrați peste 3 mii de șomeri. În același timp, aproximativ 3,8 mii de locuri vacante rămân nesolicitate”, a spus el.

Propunerile vor fi luate în considerare la examinarea proiectului de lege în lectura a doua.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.