Transnistria şi Găgăuzia

DESCHIDEREA CELUI DE-AL TREILEA COŞ PUNE PROCESUL DE NEGOCIERI ÎN SITUAŢIE DE IMPAS – LIDERUL TRANSNISTREAN

07 noiembrie, 2019

Participanții de la Conferința bavareză, precum și de la recenta întâlnire de la Bratislava în formatul „5+2” nu au putut găsi un consens asupra unor probleme. Despre aceasta a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Moscova, președintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski.

Potrivit agenției INFOTAG, el a calificat drept incorecte „tentativele părții moldovenești de a aduce în discuție la conferință probleme care nu au fost examinate la Bratislava”.

„Probabil, partea moldoveană a scos în mod eronat la audierile bavareze acele probleme care absolut nu au fost discutate la reuniunea de la Bratislava. Acest lucru este absolut greșit. Trebuie să fim pregătiți pentru discuții. Trebuie să analizăm din timp subiectele incluse pe ordinea de zi. Aceste subiecte nouă nu ne-au fost propuse din timp. Nu le-am discutat”, a spus liderul de la Tiraspol.

El consideră inoportun faptul de a politiza procesul de negocieri, deoarece încă nu a sosit momentul pentru aceasta.

„Iar acei politicieni care doresc să deschidă cel de-al treilea coș sunt neprevăzători și pun procesul de negociere în situaţie de impas”, a spus Krasnoselski.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.11.07 11:54 Vlad
    De ce ei tot timpu tem sa discut statut pentru Transnistria?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.