Transnistria şi Găgăuzia

BAŞCANUL GĂGĂUZIEI: SARCINA NOASTRĂ PRINCIPALĂ ESTE SĂ INTENSIFICĂM BUSINESSUL ÎN AUTONOMIE

08 noiembrie, 2019

Sarcina noastră principală este să intensificăm mediul de afaceri și să revitalizăm businessul în autonomie, a declarat vineri, la deschiderea Forumului investiţional „InvestGagauzia-2019”, bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

Potrivit agenţiei INOFTAG, ea a amintit că potențialilor investitori că Moldova are un regim comercial preferențial cu Uniunea Europeană, Rusia și Turcia.

„Dar bogăţia noastră principală sunt locuitorii regiunii. Ei sunt harnici și educați. De regulă, toți vorbesc două sau trei limbi. Regiunea are o logistică dezvoltată și drumuri bune”, a spus oficialul, remarcând amplasarea geografică avantajoasă a autonomiei.

„Alături de noi sunt trei mari porturi maritime: Giurgiulești, Reni și Galați. Autonomia, în cadrul Moldovei, are statut juridic special, ceea ce presupune o atenție specială pentru interesele investitorilor. Din 2015, regiunea înregistrează o creștere economică constantă. În această perioadă, volumul producţiei agricole a crescut de 1,5 ori. Au fost create peste o mie de locuri de muncă. Oamenii de afaceri își pot plasa întreprinderile pe cele 100 de hectare alocate în subzonele Zonei Economice Libere din Comrat, Vulcănești și Ceadîr-Lunga. Investitorii vor fi ajutaţi în activitatea lor atât de specialiștii Agenției regionale de promovare a investițiilor, cât și de administrația autonomiei. Scopul activității sale este prosperitatea Găgăuziei și a afacerilor din autonomie”, a spus Vlah.

„InvestGagauzia” se desfăşoară în autonomie pentru a cincea oară. La forum participă 400 de oameni de afaceri din 13 țări.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.11.08 19:20 Faina
    Molodti gagauzi, oni znaiut cego hoteat i delaiut iz avtonomii confetcu.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.